خشک کردن انجمادی چیست ؟

خشک کردن انجمادی در واقع حذف کردن اب از ماده ی غذایی در حالت منجمد شده از طریق تصعید می باشد. در این فرآیند، ابتدا غذا منجمد می شود و سپس در معرض خلاء بالا قرار می گیرد و به موجب آن، یخ تصعید می شود. بخار آب ایجاد شده در سطح کندانسور گرفته می شود. گرمای مورد نیاز تصعید توسط روش هایی فراهم می شود. در صنعت غذا، علاقه به خشک کردن انجمادی به دلیل کیفیت بالای محصولات خشک شده نسبت به سایر روش های خشک کردن بالاست. عملیات خشک کردن انجمادی در دمای پائین اتفاق می افتد، بنابراین عطر، طعم، رنگ و ظاهر محصول حفظ می شود و مواد مغذی حساس به حرارت حداقل آسیب حرارتی را متحمل می شوند و به خاطر اینکه تمام فرایند در حالت جامد اتفاق می افتد از چروکیدگی و تغییرات ساختاری در محصول جلوگیری می شود. هر چند خشک کردن انجمادی روشی گران می باشد اما برای محصولات گران قیمت با ارزش بالا که دارای کیفیت بالایی می باشند قابل توجیه می باشند.